Gameboy

Je kent hem vast: De Gameboy. Deze draagbare spelcomputer is een product van Nintendo en stamt uit het jaar 1989. Toentertijd ging heel jong Nederland door het dolle door de komst van deze spelcomputer. De eerste gameboy is een pocket size spelcomputer waar je games op kon spelen door er een zogenaamde ROM cartridge in te stoppen. Er zijn door de jaren heen diverse nieuwe varianten van deze gameboy uitgebracht, elk met nieuwe features die het spelen nog leuker en interactiever maken.

Game pocket

Na een tijdje vond men het belangrijk om een kleinere variant van de gameboy uit te brengen. De Game Boy Pocket is geboren. In Japan deed men er nog een schepje bovenop en lanceerde men de Game Boy Light. Deze variant had echter een backlight scherm zodat het scherm veel beter zichtbaar was. Uiteindelijk kwam dan eindelijk de Super Nintendo Gameboy 2, met een functie die door veel spelers werd gewaardeerd: je kon namelijk twee gameboys linken en tegen elkaar spelen.

Nintendo Gameboy Color

In 1998 is er een doorbraak: de Nintendo Game Boy Color komt uit. Het zwart witte scherm wordt vervangen door een kleurenscherm. Tevens verdubbelt de processor in geheugen én snelheid. Hierna volgt de nog snellere en kwalitatievere Gameboy Advance, die ook meteen een horizontaal gerichte oriëntatie heeft, in plaats van de traditionele verticale. De variant daarna, de Advance SP, is een opvouwbare Gameboy mét schermverlichting.

Het mooie van de Gameboy is dat de spellen van de originele Gameboy nog steeds speelbaar zijn op de nieuwere advance spellen.