Klassieke Nintendo's

Klassieke Nintendo's

Nintendo is een speler die al jaren meedraait in de wereld der games. Over de jaren hebben ze een groot deel van de wereld voorzien van een goede console en talloze families voorzien van de actieve Wii en Wii-U. Maar daar begon het natuurlijk niet bij, Nintendo heeft een rijke geschiedenis aan klassieke consoles die een voor een een zeer groot draagvlak hebben gecreëerd. In dit artikel gaan we dieper in op twee echte klassiekers, duizenden mensen hebben hierop gespeeld en voor een groot deel van hen was dit de eerste ervaring ooit met een game console. We hebben het natuurlijk over de NES en de toenmalig revolutionaire nintendo64. Dit is een tijdperk dat essentieel is voor de gaming zoals we die nu kennen.

NES

In 1983 was de gamemarkt in America ingestort en Nintendo sprak zelfverzekerd uit dat de NES Nintendo entertainment system hier verandering in zou gaan brengen!  Er was veel scepsis in de markt en er was behoefte aan zelfverzekerdheid. Dat werd geboden! Nintendo beloofde alle niet verkochtte consoles terug te kopen. Dat hebben ze uiteindelijk niet gehoeven, de NES was een daverend succes! De console verkocht vrijwel overal uit en nam de zeer moeilijke markt van Amerika over. Op het console konden echte klassiekers gespeeld worden, zoals Super mario Bros, Miyamoto en Jumpman. Maar ook Donkey Kong maakt zijn intrede in het console!

Nintendo64

De NES werd opgevolgd door de verbeterde versie, de Super Nintendo Entertainment System, SNES. Vervolgens werd er plaats gemaakt voor een nieuw console die wederom enorm succes zou krijgen. De nintendo64 heeft uiteindelijk 32,9 miljoen eenheden verkocht en is daarmee zeer succesvol gebleken. Grote upgrades werden gemaakt doordat de laadtijden erg kort waren en de cardriges minder snel beschadigd raakten. Het voordeel van de cardridge voor nintendo was dat deze lastiger te kopieren waren.
Echter bleken de kosten te groot, een cardridge was 200 keer zo duur als een reguliere cd, 20 euro ten op zichte van 10 cent. Ook de opslagcapaciteit liet te wensen over. Nadat Playstation hier handig gebruik van maakte diende er opnieuw ingespeeld te worden met een nieuw console.