Nintendo DS

De Nintendo DS is een dual screen (ofwel DS) variant van de Nintendo draagbare spelcomputer. Qua timeline komt deze nintendo na de Gameboy Advance. Er zijn door de jaren heen diverse varianten uitgebracht van de DS. We beginnen vooraan met de originele Nintendo DS. Deze is uitgebracht in 2004, en één jaar later (2005) was het nieuw spelcomputertje ook in Europa te koop. Het unieke aan de Nintendo DS is het feit dat de computer over twee schermen beschikt, waarvan het onderste een touch screen scherm is. Door op het onderste scherm te tikken met de speciale pen, zie je actie in het bovenste scherm.

Nintendo DS lite

In 2006  werd de tweede variant van de Nintendo uitgebracht, namelijk de Nintendo DS lite. Deze Nintendo is anders qua design: hij ziet er aantrekkelijker uit met een slanker uiterlijk en is ook een stukje lichter. In 2011 is de DS lite voorgoed uit de handel genomen vanwege de komst van nieuwe Nintendo spelcomputers. Na de DS lite kwam namelijk al snel de Nintendo DSi op de markt. Deze draagbare spelcomputer beschikt over twee camera's van 0,3 megapixel. Andere grote aanpassingen zijn grotere schermen, beter geluid, vier keer zoveel werkgeheugen, snellere processor, aanwezigheid van een SD kaart opening en een ingebouwde muziekspeler. Op 5 Maart 2010 kwam de volgende variant alweer op de markt: de Nintendo DSi XL met grotere schermen.

Nintendo 3DS

In 2011 werd er nog verder geïnnoveerd bij Nintendo: De Nintendo 3DS. Bij deze spelcomputer is het nu mogelijk om 3D spellen te spelen, zonder het gebruik van een speciale 3D bril. Momenteel zijn de Nintendo 3DS en de opvolger ervan, de Nintendo 3DS XL nog de enige twee nintendo DS spelcomputers die in productie zijn. De XL heeft 90%  grotere schermen dan de oorspronkelijke 3DS.