Nintendo

Nintendo is al jaren een begrip in de markt van de gaming. Zij hebben reeds vele succesvolle producten gelanceerd die dagelijks door miljoenen mensen gebruikt worden. De producten van Nintendo kent u wellicht, zo niet lees dan verder bij producten. In dit artikel leest u meer over het bedrijf Nintendo en zij over de jaren hebben ervaren. We gaan het hebben over het succes, de producten, de visie en de concurrenten.

Succes

Nintendo is een enorm bedrijf dat over de jaren erg veel succes behaald heeft. Dat is natuurlijk niet voor niets.  Nintendo heeft een statement gemaakt op de portable game markt en heeft nooit meer losgelaten. Na het introduceren voor de gameboy  en het succesvol doorzetten van het concept in de Nintendo DS bleek het product te sterk voor concurrenten Playstation die het probeerde met de playstation portable.

Producten

Nintendo kent een zeer uitgebreid assortiment producten. Een grote doorbraak was de nintendo64, maar zeker ook de gameboy. De gameboy werd in verschillende versies uitgebracht voordat deze over ging naar de Nintendo ds. Tegenwoordig is het mogelijk om zelfs 3d te spelen op een Nintendo Ds! Naast deze portable gaming producten deden ook de gamecube, en Nintendo Wii het erg goed in de markt!

Visie

Nintendo heeft een zeer sterke visie die ze steeds opnieuw terugvertalen. Zij zijn ervan overtuigt dat  de basis van een goed spel niet ligt in de graphics en visuals, maar in de gameplay. Zij vinden het belangrijker dat een spel leuk is om te spelen. Daardoor zijn de games dan ook bijzonder geschikt voor een brede doelgroep. Ben je dus op zoek naar een goede game die leuk blijft? Dan ben je aan het juiste adres bij Nintendo.

Concurrenten

Nintendo is een grote speler, maar begeeft zich in een zeer concurrerende markt met vele grote spelers. In dezelfde markt begeeft zich bijvoorbeeld: Playstation en Xbox. Hierdoor is Nintendo genoodzaakt om keer op keer het onderste uit de kan te halen. Het zet nintendo ook onder druk om te blijven presteren, concurrentie ligt op de loer.

Artikelen

Nintendo DS

De Nintendo DS is een dual screen (ofwel DS) variant van de Nintendo draagbare spelcomputer. Qua timeline komt deze nintendo na de Gameboy Advance. Er zijn door de jaren heen diverse varianten uitgebracht van de DS. We beginnen vooraan met de originele Nintendo DS

Lees meer...

Klassieke Nintendo's

Klassieke Nintendo's

Nintendo is een speler die al jaren meedraait in de wereld der games. Over de jaren hebben ze een groot deel van de wereld voorzien van een goede console en talloze families voorzien van de actieve Wii en Wii-U. Maar daar begon het natuurlijk niet bij, Nintendo heeft een rijke geschiedenis aan klassieke c

Lees meer...

Gameboy

Je kent hem vast: De Gameboy. Deze draagbare spelcomputer is een product van Nintendo en stamt uit het jaar 1989. Toentertijd ging heel jong Nederland door het dolle door de komst van deze spelcomputer. De eerste gameboy is een pocket size spelcomputer waar je games op kon spelen door er een zogenaamde ROM cartridge in te stoppen. Er zijn doo

Lees meer...